Gambas met koolsla
Ingrediënten
Bereiding
-
Pel de gambas, ontdarm deze en plaats op een ovenschaal met bakpapier bedekt.
-
Strijk in met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout, paprikapoeder
-
Plaats het ei, mosterd, currypoeder, peper, zout in de mengbeker en mix 1min 30 sec/ snel 4 en giet tussentijds de zonnebloemolie in het deksel
-
Zet de mayonaise apart
-
Verwarm de oven op 200°
-
Neem een dikke soeplepel mayonaise apart in een potje en voeg er het water en gesnipperde peterselie toe.
-
Plaats de wortel en kool en een halve appel (zonder klokhuis) in de mengbeker en mix 5 sec / snel 5
-
Bak de gambas gedurende 5 min
-
Snij de andere helft van de appel in fijne reepjes ( beetje citroensap tegen verkleuring)
-
Verdeel de koolsla (serveerring) op een bordje, werk af met de gambas en reepjes appel en serveer met een beetje saus