Gestoomde kip in een jasje van gerookt spek met ratatouille
Ingrediënten
Voorbereiding
-
Leg 2 sneetjes gerookt spek dakpansgewijs naast elkaar. Schik hierop een kipfilethaasje en kruid peper en zout. Bestrijk met een eetlepel kruidenkaas. Werk af met 2 blaadjes salie en dek af met een 2de kipfilethaasje. Vouw het gerookt spek aan 1 zijde over de kip en rol stevig op. Doe hetzelfde met de overige kip. Zet eventueel vast met coctailprikkers.
Leg de rolletjes in een met bakpapier bedekte varomaschaal en zet opzij.
Snipper de basilicumblaadjes.
-
Bereiding
Snij 2 uien in vier en hak samen met 1 teentje look 3 sec. / snel. 5.
Spatel naar beneden.
Voeg 70 gr olijfolie en de kruiden toe, sauteer 6 min. / 120° / .
Voeg de blokjes rode paprika, blokjes courgette, blokjes aubergine, tomaten, Provençaalse kruiden en suiker toe.
Plaats de varomaschaal en stoom 20 min. / / / snel. 1.
Kruid de ratatouille af met peper en zout. Voeg de verse basilicumsnippers toe en meng 10 sec. / / snel. 3.
Snij de rolletjes in 3 en serveer met de ratatouille.
-
Tip
Kan ook met witte vaste vis zoals zeeduivel of kabeljauw.
Eventueel opdienen met gestoomde broccoli en/of gestoomde aardappelblokjes.