Jamabaya met kip en scampi
Ingrediënten
Bereiding
-
Meng de kippenblokjes met de Cajunkruiden en plaats deze in varoma. Leg de scampi’s in de tray, kruid met peper en zout.
-
Plaats de ui in de mengbeker en hak 5 sec / snelheid 5.
-
Voeg de olijfolie, chorizo en rode paprika in de mengbeker 4 min / 120°C / linksdraaiend / snelheid lepeltje zonder maatbekertje.
-
Voeg het water, bouillonblokje en tomaten, peper en zout in de mengbeker.
-
Voeg de rijst in het mandje en spoel de rijst tot het water helder is. Laat uitlekken en plaats het mandje in de mengbeker.
-
Plaats de varoma en stoom 20 min / Varoma / linksdraaiend / snelheid 1.
-
Indien de kip nog niet helemaal gaar is stoom je nog 5 min langer.
-
Neem de varoma en tray voorzichtig weg. Breng de rijst over in een schaal en werk af met de kip en scampi’s. Giet saus over de schotel en laat even rusten alvorens op te dienen.