
Sint-jakobsschelpen met erwtenpuree
Ingrediënten
Bereiding
-
Plaats de sjalotten in de mengbeker en hak 4 sec/snelheid 5. Duw het geheel met behulp van de spatel naar onder in de mengbeker.
-
Voeg boter toe en fruit 3 min/120°C/snelheid 1.
-
Voeg room, zout en 175 g diepgevroren doperwten toe en kook 8 min/95°C/snelheid
-
Voeg de resterende 50 g diepgevroren doperwten en ½ tl citroensap toe en mix Blenden /1 min, tot bekomen van een gladde puree.
-
Duw het geheel met behulp van de spatel naar onder in de mengbeker en mix opnieuw Blenden /30 sec.
-
Plaats een braadpan op middelhoog vuur. Wanneer warm, plaats spek in de pan en bak tot het knapperig is (ong. 5 minuten). Breng het spek over op een met keukenpapier bekleed bord en laat uitlekken. Plaats de sint-jakobsschelpen in de pan en bak ze 2 minuten aan elke kant en breng ze vervolgens op smaak met citroensap, zout en peper. Schik de erwtenpuree op de serveerborden (zie tips), werk af met sint-jakobsschelpen en knapperig spek, en garneer vlak voor het opdienen met creme van balsamicoazijn.