Cooking in progress...

Sint-jakobsschelpen met erwtenpuree

Sint-jakobsschelpen met erwtenpuree

Porties: 4 Totale tijd: 40 minuten
Sint-jakobsschelpen met erwtenpuree

Sint-jakobsschelpen met erwtenpuree

Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 30 minuten Totale tijd 40 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Plaats de sjalotten in de mengbeker en hak 4 sec/snelheid 5. Duw het geheel met behulp van de spatel naar onder in de mengbeker.

  2. Voeg boter toe en fruit 3 min/120°C/snelheid 1.

  3. Voeg room, zout en 175 g diepgevroren doperwten toe en kook 8 min/95°C/snelheid

  4. Voeg de resterende 50 g diepgevroren doperwten en ½ tl citroensap toe en mix Blenden /1 min, tot bekomen van een gladde puree.

  5. Duw het geheel met behulp van de spatel naar onder in de mengbeker en mix opnieuw Blenden /30 sec.

  6. Plaats een braadpan op middelhoog vuur. Wanneer warm, plaats spek in de pan en bak tot het knapperig is (ong. 5 minuten). Breng het spek over op een met keukenpapier bekleed bord en laat uitlekken. Plaats de sint-jakobsschelpen in de pan en bak ze 2 minuten aan elke kant en breng ze vervolgens op smaak met citroensap, zout en peper. Schik de erwtenpuree op de serveerborden (zie tips), werk af met sint-jakobsschelpen en knapperig spek, en garneer vlak voor het opdienen met creme van balsamicoazijn.

Heb je interesse in Thermomix... Hou je van koken...

Doe dan net zoals ik. Geef je kennis door op demo's en geniet van de vele geschenken. Word ADVISOR bij Thermomix.